Skip to main content

Dengan kamu.. :)

..Assalamualaikum..

Ni cite kami duaa…. Saya rindu diaa.. rindu sangat-sangat… da almost 3 year kita xjumpe kan.. padahal duk kat negeri sebelah2 jer.. dia suka warne merah… n sekarang katenye makin obses kat warna tuu… habis barang dia lam bilik kat kolej tu warna merah.. hahaha.. taw la anak Kelantan kannn…. :D

Kami kenal kat kolej matrikulasi perlis dulu… mula tegur2 dalam kelas agama.. kelas ustaz … urmmm.. xingt name laa.. maaf ustaz.. tapi saya ingat lagi muka ustaz.. hihihi. Kalau tanye Naimah mesti dia ingat kan…hahaha.. tapi dgn naimah da lost contact pon.. kemana kamu teman.... L Lepas perkenalan tu.. dimana ada kamu, disitu ada saya…. dia cakap Kelantan.. dan saya cakap Terengganu… tapi masing2 paham… tu yang best tu…. :D tapi Kalau ade satu dua yang tak paham tu, masing2 buat muka blur dulu…. Pastu gelak kuat2.... ade la yang kena translate nye pastu… Hahaha.

Jalan2 pusing matrik petang2 best woo.. kat tasik la biasa kita lepak kan… J pastu usha2 budak laki main bola kat padang… hahahaha.. melampau la yang ni… Aku taw… mu suke usha sape ptg2 tuuu Daa…. Tapi biarlah hati yang berbicara kan… hahahaha. 

dia suka dengar saya merapu, meraban, meluah, dan segala me lah...J  gelak sama2 bila masing2 buka mulut nak bercerita tuu.. bercerita nii.... gelak tak ingat orang dahh... :D habis waktu kelas, g library plak... buat ape Daa..?? g study la kann..?? semestinya!!  Hahahaha


Bila ingat balik semua ni.... boleh buat aku nangis sorang-sorang... rindu sangat saat-saat ni..... kenangan terindah kat KMP ni takkan dapat aku lupa sampai bila-bila.. Disini... aku belajar segala-galanya tentang kehidupan... siapa kawan... siapa teman... dan siapa sahabat...  J
kita berpisah selepas setahun bersama.. tamat belajar kat matrik, masing-masing bawa haluan masing-masing.. namun phone n fb jadi penghubung kita kann... kamu di pantai timur.. UITM machang.. dan aku masih lagi di utara...


Depan tasik KMP...

jogging la sangat kita ni kan....??
last2 bergambar je yang lebih... :D







Ape la yang d tgk niii.. 
gambar pakwe2 ensem letuwww... ;p




ni la keje kita lam library kan...?? :D

merapu meraban kita punye keje..







 Ni dari jauh

 Zoomm  ckit kat budak tiga serangkai nih.... :D























Hari ni .. 3 FEBRUARI 2012..
Genap 22 tahun kelahiranmu..
##SELAMAT HARI JADI SAYANG##
Moga di panjangkan umur dan di Murahkan rezeki oleh ALLAH S.W.T..
Hidup bahagia dunia akhirat serta dipermudahkan segala urusanmu..

Carilah cahaya terindah dalam hidupmu teman..
agar ia menjadi penyuluh di kala kamu kekelaman... :)

setiap saat kita bersama.. itu kenangan yang tak mungkin aku lupakan... sampai bila2...
ade jodoh kite jumpa yer... :)




::kita kawan untuk selama-lama nyerrrrr:: rindukamusayangkamu..

Comments

Popular posts from this blog

Berhabuk Teruk !!

Fuhh..

Dahsyat, 2 tahun xterusik blog ni.. Rindu nak menulis balik, tapi ada je perkara yang menghalang.

2 tahun ni banyak kisah suka dan duka.. Sepanjang tempoh ini yang dah mengubah status diri empunya blog ini. Banyak perkara blh #tb dalam penulisan akan datang. hehe



Nk up satu gambar ni je sebenarnye.. vail jahitan sendiri.. blh open order x agak2?? haha

Letakkan Cinta untukNya ditangga paling teratas

Airmata tak akan mengalir jika hati tak terluka,
Ketawa tak akan wujud jika hati tak terhibur, 
Rindu tak akan hadir jika hati tak menyayangi, 
Dan sayang tak akan berputik jika hati tak mencintai... 
Inilah perasaan dan penangan cinta...

Cinta pada bunga pasti akan layu dan gugur, 
Cinta pada manusia pasti akan menemui kegagalan dengan penamatnya adalah kematian... 
JADI...

CINTAILAH ALLAH YG SATU YG PASTI KEKAL ABADI SELAMA-LAMANYA...


:: akuyangmasihbertatih ::

Kerana... Cinta Ibu itu takkan pernah berakhir

Ketika kau berumur 14 tahun,
Ibu ingin tengok rancangan
agama sedangkan kau ingin
tengok cerita korea.
Sebagai balasannya, kau lempar
remote hingga pecah berkecai

Ketika kau berumur 15 tahun, Ibu
pulang kerja masih ingin memeluk
dan menciummu.
Sebagai balasannya, kau
jawab ..apalah mak nii..saya dah
besar, rimas laa"lalu lari kunci
pintu bilik..

Saat kau berumur 16 tahun, Ibu
membenarkan kamu
menggunakan komputer ribanya.
Sebagai balasannya, kau
menggunakan Komputer ribanya
hingga tidak ada kesempatan ia
nak menggunakannya.

Saat kau berumur 17 tahun, Ibu
sedang menunggu panggilan
telefon yang sangat penting.
Sebagai balasannya, kau
menggunakan telefon
semalaman.

Saat kau berumur 19 tahun, Ibu
Mengalirkan air mata menangis di
atas kejayaanmu dalam
peperiksaan STPM
Sebagai balasannya, kau
meraikannya hanya dengan
teman-temanmu sedangkan
dengan ibu buat endah tak
endah saja.

Saat kau berumur 20 tahun, Ibu
masih ingin berjalan bersama-
sama...
Sebagai balasannya engkau
meninggalkan i…