Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Rumah manis rumah.. :)

..Assalamualaikum..
Da 2 hari kat umah, baru keluar status nii.. Haishh..!!   nak buat macam mana, umah ni da sweet sangat kan.. kadang boleh terlupa kat semua hal yang lain..hehehe..  Alhamdulilah, aku selamat sampai kat terengganu hampir jam 9 pagi... jam 9.30 malam khamis gerak dari kachi highland.. berapa kali brenti sepanjang perjalanan tu pon aku xtaw... rasa nak minta pakcik tu takyah brenti jer.. hahaha.. excited betol nak jumpa family nih.. :D tapi cian jugak kat diorang kan.. mesti penatt.. kalau aku yang hanya duk kat atas krusi keje makan tdow plus borak2 ni penat, pakcik2 yang bawa bas tu mesti lagi penat kan.. apa2 pon.. terima kasih pakcik.. dan syukur padamu Ya Allah.. Kau telah selamatkan perjalanan kami  :)

Sebelum gerak malam tu, sempat lagi aku duk buka fb sambil kemas2 cikit jer lagi barang yang nak bawa balik.. tetibe terpandang kat satu post.. tentang kawan si dia.. pelajar kat UUM jugak.. mula2 dikhabarkan dalam keadaan koma di hospital jitra, kesan daripada ke…

SAYA PUNYE BLOG DAH LA, BEN ASHAARI!

..Assalamualaikum..

Buat blog ni akhir tahun lepas.. kira baruu la tu kann..? hihii Follower pon boley bilang dengan jari lagi tuh.. Hahaha.. sangatsadisss..
Actually sebelum create blog ni , jalan-jalan tengok blog orang lain ni satu keje aku kalau ade mase terluang.. asyik bace blog orang jer kan.. tetibe terlintas nak buat blog sendiri jgk.. banyak lagi yang kena belajar ni.. Header pon tak reti buat lagii.. hahaha. Motif utama buat blog ni, aku dapat meluahkan apa yang terbuku dihati ni dan dalam masa yang sama dapat berkongsi suka duka dengan sape2 yang sudi baca blog cipisan aku ni..  :)
5 blog baru yang  aku kenal;
:: @Ali  :: :: @Maria :: :: @cikpingu :: :: @Arif :: :: @Bahulu Sedih ::
Ok, Ciappp.... :)

Buat Kanda.. :D

..Assalamualaikum..

Awak... Bestnye da habis exam kan..?? Suka la tuu.. :p Giliran saya minggu depan.. sob sobs..  :( Perlu sabar menanti hari.. Dengan masih bertemankan buku Regulasi Industri dan Sistem2 Ekonomi... hahaha
Sem ni dapat jgk awak balik awal dari saya yer... Sem2 sebelum ni saya bubye kat awak dulu.. hihihi
Apa2 pun....





Dear...



&




Bawa kereta tu elok2 taw... Baca doa dulu sebelum gerak.. Jangan buat jalan raya tu macam sedare awak punye ea... Pandu cermat jiwa selamat..  (Pesanan ikhlas dari Penaja)kikiki


Semoga Allah permudahkan segala urusan kamu... :)




InsyaAllah, ade jodoh panjang umur kite jumpa lagi semester depan yer...


p/s: kim salam kat family awak yer bila da sampai umah nanti... :)        jgn nakal2 taw..=.='


Sayasayangkamucintakamu...!!

Cerita Tentang Hati

..Assalamualaikum..
Jalan cerita manusia..
ada tawa ada duka..
kadang bibir itu mengukir senyuman..
paling manis bagi yang memandang..
paling menawan bagi sang pencinta...


Namun hatinya..
kadang merintih penuh kesedihan..
seribu satu cerita yang tak pernah terungkap..
seribu satu cerita yang tak pernah diluah..
hatinya sebal dengan tangisan...


Titisan mutiara di pipi..
kadang menjurai jatuh ke bumi..
merenung untuk hari esok..
mengimbau untuk hari semalam..
hanya detik menjadi peneman...


Pandang pelangi indah itu..
terlukis nya di balik awan..
seolah ingin menyampaikan sesuatu..
hidup ini penuh dengan warna..
bagi setiap episod cerita hidup..
yang kadang suram pada si melihat..
kadang terang pada pandangan mata...

Tahun Baru Tahun Akhir

..Assalamualaikum..
Hye... Rasa macam sempat lagi kot nak ucapkan Hepy New year kat sape2 yang sudi bace blog cipisan aku ni.. Moga tahun ni lebih baik dari tahun2 sebelum ni.. Insyaallah.. :) Tahun ni aku sambut tahun baru dengan kertas2, buku2 n soklan past year lam bilik.. Cayalah mira..!! Tahun baru di tahun akhir pengajian ku... :)

Jadual exam semester ni punye suka betol la aku.. cam hape jeee... sangat2 stress untuk spesis yang study last minit cam aku...huhu.. padan muka... :p

kat bawah ni slip exam aku... pandai2 la korang tgk.. aku xreti nak besarkan camane.. huwahuwahuwa.. :D




sekian,  Masa rehatkan diri dari buku2 untuk sementara.. sok kita jenguk awak plak ea buku.. :)