Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

26.12.1961

..Assalamualikum..
Salam Isnin awak2... :) ari ni ade satu kelas jer.. pagi td kol 9.30 sampai kol 11.. punye la susah nak bangun pagi td.. semalam ntah pkul berapa baru lena.. tapi sebab kls last hari ni.. aq pergi jgk... kalau x.. jeng jeng.. :D habis kls g lunch dgn Mr.Cinta n Mat Romeo..hahaha. Niat d hati balik bilik nak sambung tidor ckit ag.. (ckit ke mira oii....)hihihi.. tapi rasa nak tulis sesuatu la... :)
Hah..!! tajuk kat atas, nak taw nape... cer teka..? :D
Sebenarnya... (ko tye ko jwb...haha) hari ni hari ulangtahun kelahiran ayah aku... Genap 50 tahun... Maaf xdapat nak sambut same2 kat umah... tapi.... abah tunggu hadiah dari kami adik beradik yer.. ke abah nak bagi hadiah kat kitaorang... kikiki
Sempena kelahiran abah yang sudah menginjak ke usia 50 tahun ni, anakmu ini ingin mengucapkan...
SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE 50... SEMOGA DIBERIKAN KESIHATAN YANG BAIK, DIMURAHKAN REZEKI SERTA DIPANJANGKAN UMUR DAN MENDAPAT KURNIAAN YANG TERBAIK OLEH ALLAH S.W.T... :…

Muhasabah Diri

..Assalamualaikum..
Bila sorang2 cam ni baru ade mood nak cter2 kat blog... nak taw nape sorg2,(xmo taw pon aq nak gtaw gak) :p rumet I pergi tidor bilik kwn dia.. ade hal katenye.. tinggal la daku kesendirian... huhu =.='. tapi bila sendiri macam ni, ni la peluang untuk aq muhasabah diri.. untuk ingt salah silap ape yang aku buat.. ingat segala kisah suka duka dalam hidup aku ni.. Sejarah hidup semalam jadikan iktibar untuk hari ini dan hari-hari yang mendatang.. 
Aku dilahirkan bukan dari kalangan keluarga yang senang, tapi xde la susah sangat.. :) namun kami sekeluarga Alhamdulillah masih diberikan rezeki olehNYA untuk teruskan kehidupan.. kadang aku pernah merungut depan mak, "mak, nape kita xkaya cam orang lain.. kalau diorang nak beli tu nak beli ni senang jer.. pilih2 bayar.. tapi kita.. mesti fikir dua tiga kali dulu sebelum nak beli.." mak aku pon kata... dalam hidup ini, setiap yang miskin & kaya tu merupakan nikmat dan ujian dariNya.. Allah nak uji kita deng…

Dengan nama Mu..

..Assalamualaikum..

Manusia itu diberi satu kehidupan
Dimana kehidupan itu adalah satu anugerah
Satu anugerah yang perlu dinikmati
bagi yang mengenal erti bersyukur pada-NYA...