Skip to main content

Cuti lagiii... ~~ :)

Bismillah hirahmanirrahim.. salam pagi yang penuh dengan udara yang nyaman.. hehe

Memulakan pagi dengan solat subuh dan uruskan adik bongsu yang berusia 5 tahun ke sekolah... Alhamdulillah pagi ni dia tak buat perangai.. kalau tak jenuh nak memujuknya suwuh bangun n pergi mandi... mungkin malam tadi da pesan kot, bangun pagi ni jangan malas2... be a good boy.. hihi :D

Lama da blog ni xterusik... kadang idea mencurah2, tapi laptop xde depan mata plak.. kadang kekangan masa nak luangkan pon ade.. tapi bila laptop depan mata, mood nak menulis pulak takde... tara taw la ini budak.. fenim2.. fuhh.. hari ni da masuk hari keempat duduk kat umah.. ade 2 bulan masa yang perlu diperuntukkan untuk merehatkan diri.. pergghh...! lama giler.. hahaha.. ingat nak cari keje, tapi mak swuh duk umah.. katenya jarang2 sekali je ade kat umah.. da brape tahun mcm ni... haha mak rindu leteww... :D

Nak citer sikit la sem lepas a.k.a sem dua punye kehidupan.. hihi Sem dua ni banyak benda yang jadi.. ade suka, ade hepy, ade sedih, ade yang menguji kesabaran.. macam2 la.. kalau xde semua ni xde la namanya kehidupan plak kan.. :) dalam awal bulan februari kami mulakan pengajian sem 2dua ni, biasalakan... awal2 sem ni honey moon dulu.. ntah ape2 da honey moon dah.. da masuk bulan kedua honey moon lagi, ntah bila nak start belajar xtaw la... :D boleh dikatakan sebelum mid term break kehidupan lebih tenang tanpa assignment la.. hihihi cuma masa ni sibuk nak uruskan loan mara.. perghh.. yang ni xberape nak tenang... Tapi Alhamdulillah sekarang da settle dah... berkat doa semua Alhamdulillah.. :)

Lepas naik cuti mid term , kat sini macam2 yang jadi... assignment datang serentak dari kesemua lecture yang bagaikan mencurah-curah ke ladang gandum.. dengan kertas seminar, study kes, toturial n soo onnnn.. haha kehidupan yang xberapa nak tenang mula dahh... keluar bilik dar seawal jam 8 pagi, sampai2 kat bilik balik dalam pkul 12 malam.. kadang sampai 1 pagi kalau perut nak kena isi plak lepas discassion tu..Bak kate sorang teman, kalau mcm ni dari degree dulu mesti 4 flat dah kite ni, xde merasanya yang lain nak dapat pingat emas tu..kita semua ni dah harapan .. hahaha

Seriously, sem ni macam huru hara sikit nak siapkan assignment.. Don't know la why.. huhu  Tapi Alhamdulillah, semua da siap n dah hantar pon sebelum balik kg rituu.. hihi diberikan oleh Allah dengan group discassion yang banyak membantu even kadang ade je yang berselisih faham.. namun, kat situ la berlakunya percambahan idea kan..cewahh ayatt... hahaha

Tapi bila nak penghujung sem 2 ni, rasa sayu je hati ni... Dalam duk ketawa-ketawa tiba-tiba jadi mudah nak sentap.. tu la org kate jgn banyak ketawa kan.. nanti banyak nangis.. huhu ramai kawan-kawan yang dah xde sem depan.. tinggal berapa orang je dah.. korang la ni, nak g mana ntah nak buat 1 tahun je tu napeee... huhu mesti rindu kat korang nanti nak2 cik na,  syidah, ezzah n sarah... :'( apa-apa pon semoga berjaya dalam menempuh alam pekerjaan ye .. Moga Allah permudahkan urusan kalian teman...  t belanja I kalau dapat gaji ea.... hihihihi


Study group ekonometrik

when senior n junior are together... Fun with u all :)

We meet at UKM at the last..

UKM - MASJID JAMEK - KLCC - COW SOO LIM (gara-gara salah naik train.. haha) - BTS-UKM


saya petik kata-kata kawan sekelas di laman mukabuku beliau iaitu Kak Nadia <3

~ T O D A Y E S T E R D A Y ~

The best part of my journey here..
The best moment I've ever had with them, lovey dovey.. The moment that will never be forgotten..
The best shoulder that I've ever had to rely on..
The best crutch that I've ever had to keep walking..
They are really meant to me...really.....

The word THANK YOU could not be enough to repay all the goodness done..May ALLAH bless each one of them..Uhibbukum Fillah!

# Will it be the last?
 




Thanks for reading my writing! 
salam..







Comments

Popular posts from this blog

H.A.T.I

Allah itu
mengetahui apa yang dirasai saat ini
seribu satu rasa yang tak termampu diungkapkan dengan kata-kata

Sedih, sunyi, sepi dan rindu
hilang tawamu, hilang senyum ku
hilang kata-kata mu, seolah menarik aku untuk membisu

Pergi dengan tiba-tiba
seolah menyentap hati ini
namun aku yakin ini takdir untuk kita

Ku rasakan pada mulanya ku dah bersedia
namun, terkadang hati ini dirundum kesunyian
Allah... Hanya pada Mu tempat untuk ku mengadu

Alam ini ada putaran nya bukan
suka duka pasti kan silih berganti
inilah aturan terhebat oleh Mu ya Rabb

Merindu pada yang belum pasti akan milikku
Hanya doa yang mampu ku ungkapkan
Kuatkan lah hati ini....





Berhabuk Teruk !!

Fuhh..

Dahsyat, 2 tahun xterusik blog ni.. Rindu nak menulis balik, tapi ada je perkara yang menghalang.

2 tahun ni banyak kisah suka dan duka.. Sepanjang tempoh ini yang dah mengubah status diri empunya blog ini. Banyak perkara blh #tb dalam penulisan akan datang. hehe



Nk up satu gambar ni je sebenarnye.. vail jahitan sendiri.. blh open order x agak2?? haha

Kawan Untuk Selamanya

..Assalamualaikum..

Universiti Utara Malaysia (UUM) satu nama yang tentera kat kertas pada surat tawaran kemasukan ke Universiti 3 tahun yang lalu.. bila aku tengok surat tawaran tu.. aku menangis taw.. sebab dulu, aku nak sangat-sangat pergi UKM.. last2 dapat Utara lagi untuk kali kedua... yang first dulu kat matrik, utara jugak.. Tapi..  xpe la.. ade hikmah untuk semua ni.. ;) dan pada tarikh hari ni... hanya tinggal beberapa hari je lagi aku kat bumi sintok ni... n again... aku menangis nak tinggalkan tempat ni plak... nak tinggalkan korang, kawan-kawan yang selalu ade kat samping aku..

Tiga tahun teman... bukan saat yang singkat untuk kita mengenal hati budi masing-masing.. kurang lebih dalam berkawan, asam garam dalam bersahabat kita lalui bersama-sama.. aku cuba untuk menjadi yang terbaik untuk kalian.. Tapi, Maaf... aku hanya insan biasa teman.. takkan mampu untuk menjadi sesempurna manusia.. khilaf yang aku lakukan secara sedar ataupun tidak hanya maaf dari kalian yang aku pi…