Skip to main content

Bila aku da mulaa...

..Assalamualaikum..

Tadi balik dari library teman si dia g beli kasut sukan kat Bandar Arau tu.. Bandar ker...? Bandar la kott... hahaha Boleh tahan jugak tunggu dia pilih kasut... da dapat yang berkenan, takde saiz plak.. Cian plak kena pilih yang lain kan.. tapi takpe.. Yang awak pilih tu memang cantik.. yang pentingnya, asal selesa dipakai ok la kan... :) Malam ni tidur peluk kasut tu taw.. hahaha ... sebelum tu. we all g makan kat kat Pusat Islam dulu sementara nak tunggu kawan2 dia habis kelas... siap2 makan sempat aku bual dengan sorang makcik ni.. makcik ni kerja cleaner kat Pusat Islam tu..

Borak2 punye borak, makcik tu tetibe tanya... toilet kat Dewan penginapan pelajar yang aku stay sekarang ni ok x... bukan sbb ape.. makcik ade dengar budak2 complain tandas n tempat nak membasuh tu tak bersih...

sebenarnya.. akak n makcik kat sini da buat kerja diorang.. kadang dalam seminggu banyak hari diorang datang untuk bersihkan tandas tu.. yang buat kotor tu mana2 tangan yang tak reti nak tolong bertimbang rasa... sory to say... macam susah sangat nak buang sisa makanan kat dalam tong sampah before nak basuh mangkuk pinggan diorang tu kan.. aishhh... aku xberapa faham laaa... cube tempatkan diri kita yang mencuci, yang membersih segala kekotoran tu.. rasa ape yer...? boleh rasa sendiri kan.. da besar panjang sorang2.. da masuk U pon kan.. takkan benda kecik macam ni pon nak kena gitaw...

aku pon bukan manusia yang sesempurna untuk pastikan semua bersih.. tapi why not kita sama2 bertimbang rasa... bukan untuk sape pon hasilnya.. kita juga yang rasa sedap mata memandang bila keadaan bersih n kemas kan... Buat... kalau bukan untuk orang lain pun, buat untuk diri kita sendiri jer...InsyaAllah, Hasilnya yang terbaik..

ok, dah..!! cukup untuk merapu memalam buta nim... ckit2 suda... hihi Actually badan rasa letih.. tapi tak tahu nape mata ni xrety nak ngantuk plak... mentang-mentang esok kelas pkul 11 yer... huhuhu..





Hati eden rasa berdebar-debar la malam ni.... xtaw nape... hopefully.. semuanya ok2 aje... =='

Comments

Popular posts from this blog

H.A.T.I

Allah itu
mengetahui apa yang dirasai saat ini
seribu satu rasa yang tak termampu diungkapkan dengan kata-kata

Sedih, sunyi, sepi dan rindu
hilang tawamu, hilang senyum ku
hilang kata-kata mu, seolah menarik aku untuk membisu

Pergi dengan tiba-tiba
seolah menyentap hati ini
namun aku yakin ini takdir untuk kita

Ku rasakan pada mulanya ku dah bersedia
namun, terkadang hati ini dirundum kesunyian
Allah... Hanya pada Mu tempat untuk ku mengadu

Alam ini ada putaran nya bukan
suka duka pasti kan silih berganti
inilah aturan terhebat oleh Mu ya Rabb

Merindu pada yang belum pasti akan milikku
Hanya doa yang mampu ku ungkapkan
Kuatkan lah hati ini....





Berhabuk Teruk !!

Fuhh..

Dahsyat, 2 tahun xterusik blog ni.. Rindu nak menulis balik, tapi ada je perkara yang menghalang.

2 tahun ni banyak kisah suka dan duka.. Sepanjang tempoh ini yang dah mengubah status diri empunya blog ini. Banyak perkara blh #tb dalam penulisan akan datang. hehe



Nk up satu gambar ni je sebenarnye.. vail jahitan sendiri.. blh open order x agak2?? haha

Kawan Untuk Selamanya

..Assalamualaikum..

Universiti Utara Malaysia (UUM) satu nama yang tentera kat kertas pada surat tawaran kemasukan ke Universiti 3 tahun yang lalu.. bila aku tengok surat tawaran tu.. aku menangis taw.. sebab dulu, aku nak sangat-sangat pergi UKM.. last2 dapat Utara lagi untuk kali kedua... yang first dulu kat matrik, utara jugak.. Tapi..  xpe la.. ade hikmah untuk semua ni.. ;) dan pada tarikh hari ni... hanya tinggal beberapa hari je lagi aku kat bumi sintok ni... n again... aku menangis nak tinggalkan tempat ni plak... nak tinggalkan korang, kawan-kawan yang selalu ade kat samping aku..

Tiga tahun teman... bukan saat yang singkat untuk kita mengenal hati budi masing-masing.. kurang lebih dalam berkawan, asam garam dalam bersahabat kita lalui bersama-sama.. aku cuba untuk menjadi yang terbaik untuk kalian.. Tapi, Maaf... aku hanya insan biasa teman.. takkan mampu untuk menjadi sesempurna manusia.. khilaf yang aku lakukan secara sedar ataupun tidak hanya maaf dari kalian yang aku pi…