Skip to main content

Rumah manis rumah.. :)

..Assalamualaikum..

Da 2 hari kat umah, baru keluar status nii.. Haishh..!!   nak buat macam mana, umah ni da sweet sangat kan.. kadang boleh terlupa kat semua hal yang lain..hehehe..  Alhamdulilah, aku selamat sampai kat terengganu hampir jam 9 pagi... jam 9.30 malam khamis gerak dari kachi highland.. berapa kali brenti sepanjang perjalanan tu pon aku xtaw... rasa nak minta pakcik tu takyah brenti jer.. hahaha.. excited betol nak jumpa family nih.. :D tapi cian jugak kat diorang kan.. mesti penatt.. kalau aku yang hanya duk kat atas krusi keje makan tdow plus borak2 ni penat, pakcik2 yang bawa bas tu mesti lagi penat kan.. apa2 pon.. terima kasih pakcik.. dan syukur padamu Ya Allah.. Kau telah selamatkan perjalanan kami  :)

Sebelum gerak malam tu, sempat lagi aku duk buka fb sambil kemas2 cikit jer lagi barang yang nak bawa balik.. tetibe terpandang kat satu post.. tentang kawan si dia.. pelajar kat UUM jugak.. mula2 dikhabarkan dalam keadaan koma di hospital jitra, kesan daripada kemalangan yang terjadi petang tu.. namun beberapa minit kemudian arwah telah pergi meninggalkan kami semua.. walaupun aku xberapa mengenalinya, sebak terasa bila tahu berita ni..  baca post kawan2 arwah kat fb perihal pemergian arwah, buat aku turut terasa kehilangannya.. aku hanya mampu berdoa.. Moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman dan dipermudahkan segala urusan nya disana.. :'(..


p/s:: ia datang tanpa kita pinta. dia pergi tanpa kita rela..

Comments

Popular posts from this blog

H.A.T.I

Allah itu
mengetahui apa yang dirasai saat ini
seribu satu rasa yang tak termampu diungkapkan dengan kata-kata

Sedih, sunyi, sepi dan rindu
hilang tawamu, hilang senyum ku
hilang kata-kata mu, seolah menarik aku untuk membisu

Pergi dengan tiba-tiba
seolah menyentap hati ini
namun aku yakin ini takdir untuk kita

Ku rasakan pada mulanya ku dah bersedia
namun, terkadang hati ini dirundum kesunyian
Allah... Hanya pada Mu tempat untuk ku mengadu

Alam ini ada putaran nya bukan
suka duka pasti kan silih berganti
inilah aturan terhebat oleh Mu ya Rabb

Merindu pada yang belum pasti akan milikku
Hanya doa yang mampu ku ungkapkan
Kuatkan lah hati ini....





Berhabuk Teruk !!

Fuhh..

Dahsyat, 2 tahun xterusik blog ni.. Rindu nak menulis balik, tapi ada je perkara yang menghalang.

2 tahun ni banyak kisah suka dan duka.. Sepanjang tempoh ini yang dah mengubah status diri empunya blog ini. Banyak perkara blh #tb dalam penulisan akan datang. hehe



Nk up satu gambar ni je sebenarnye.. vail jahitan sendiri.. blh open order x agak2?? haha

Kawan Untuk Selamanya

..Assalamualaikum..

Universiti Utara Malaysia (UUM) satu nama yang tentera kat kertas pada surat tawaran kemasukan ke Universiti 3 tahun yang lalu.. bila aku tengok surat tawaran tu.. aku menangis taw.. sebab dulu, aku nak sangat-sangat pergi UKM.. last2 dapat Utara lagi untuk kali kedua... yang first dulu kat matrik, utara jugak.. Tapi..  xpe la.. ade hikmah untuk semua ni.. ;) dan pada tarikh hari ni... hanya tinggal beberapa hari je lagi aku kat bumi sintok ni... n again... aku menangis nak tinggalkan tempat ni plak... nak tinggalkan korang, kawan-kawan yang selalu ade kat samping aku..

Tiga tahun teman... bukan saat yang singkat untuk kita mengenal hati budi masing-masing.. kurang lebih dalam berkawan, asam garam dalam bersahabat kita lalui bersama-sama.. aku cuba untuk menjadi yang terbaik untuk kalian.. Tapi, Maaf... aku hanya insan biasa teman.. takkan mampu untuk menjadi sesempurna manusia.. khilaf yang aku lakukan secara sedar ataupun tidak hanya maaf dari kalian yang aku pi…